Glæd de små med en legeplads i haven

23 november 2020 Astrid Pedersen

Har du børn, og ser du gerne at de tilbringer mere tid udenfor end indendøre? Så kan du med stor fordel overveje at indrette en legeplads til ungerne hjemme i familiens egen have.

Hvorfor skal jeg bygge en legeplads derhjemme i haven?

Måske tænker du at det er spild af tid og kræfter at indrette legeplads i haven. Børnene vokser jo alligevel ud af den i løbet af nogle år – og der er en ganske udmærket legeplads henne om hjørnet.

Men her skal du tænke på, at så længe børnene er små er du nødt til at ledsage dem når de skal over og lege på legepladsen. Dette betyder at du hver dag forpligter dig til at bruge timer på at holde øje med dine børn mens de får opfyldt deres daglige kvote for udendørs leg og fysisk udfoldelse.

Du har sikkert mange andre ting at bruge din sparsomme tid på, som for eksempel madlavning eller rengøring. Samtidig forholder det sig ofte således på offentlige legepladser at der er kø ved de allermest morsomme lege redskaber – for eksempel gyngestativet, vippen eller rutsjebanen.

Hvis du gerne vil være fri for disse irritations momenter er det oplagt at bygge en legeplads i din egen have. Med en legeplads i haven kan du holde øje med ungerne fra terrassen, eller gennem køkkenvinduet mens du laver aftensmad. Der er aldrig kø ved lege redskaberne, og I skal ikke gå langt for at finde legepladsen. Og så kan der serveres saftevand og kage i legehuset hvis ungerne har venner på besøg.

Hvad skal jeg bruge til børnenes legeplads?

Afhængig af din haves størrelse kan du vælge imellem et stort udvalg af spændende lege redskaber til hjemmelegepladsen. Uanset hvad er det faktisk kun fantasien der sætter grænser for hvorledes du vil indrette legepladsen. Læs mere på https://husblog.dk/mangler-du-en-legeplads-til-din-have/ 

Flere Nyheder