Kom i flot form med håndvægte

13 november 2020 Astrid Pedersen

Sætter du pris på regelmæssig træning, og vil du gerne vedligeholde en vis muskel tonus? Så kan du med stor fordel anskaffe dig et batteri af håndvægte til hjemmebrug.

Hvorfor skal jeg have håndvægte derhjemme?

Du tænker måske at det er spild af penge at investere i håndvægte til hjemmebrug. Fitness centeret har jo masser af håndvægte. Og sådan nogle håndvægte fylder jo godt op i landskabet.

Men her skal du tænke på at håndvægte til hjemmebrug faktisk er en ret god investering i din sundhed. Med mindre du tilhører en ganske særlig type mennesker kommer du ikke af sted ned i fitness centeret hver eneste morgen og aften.

Med håndvægte i hjemmet har du mulighed for at opbygge en trænings rutine hvor du hver eneste dag kan opbygge og vedligeholde din muskelmasse gennem øvelser med frie vægte. Dette er den mest effektive måde hvorpå du kan træne såvel styrke som balance og koordination. Og hvis du hver eneste dag træner blot en halv time morgen og aften med dine håndvægte vil du i løbet af meget kort tid kunne se utrolige resultater.

Hvilken type håndvægte skal jeg vælge?

Du kan vælge imellem mange forskellige typer håndvægte. De mest kendte håndvægte er de faste vægte, som også kaldes dumbbells. Disse fås eksempelvis med neopren beklædning, som giver et bedre greb.

Dumbbells fås i alle vægt klasser fra 0,5 kg til 70 kg. Til privat brug anbefales det dog at du ikke køber de allertungeste håndvægte med mindre du har dem i eksempelvis en kælder med beton gulv. Har du trægulv kan de helt tunge håndvægte nemlig lave mærker i gulvet.

Har du ikke så megen plads at gøre med kan du vælge justerbare håndvægte. Med disse skifter du skiverne og øger eller reducerer dermed vægten. Du kan læse mere, og finde de rette håndvægte på Fitnessgruppen.dk.

Flere Nyheder