Persondata – En verden i udvikling

21 juli 2020 Athene Eriksen

Persondata – Lovgivning og rådgivning 

I disse moderne tider, hvor teknologien får en større og større effekt på erhvervslivet, kommer der gradvist mere lovgivning som følge deraf. Dette kaldes persondata eller GDPR og disse nye retningslinjer, kræver nye tiltag for alle virksomhedsejere. Derfor er det vigtigt at holde trit med den nye udvikling, men dette kan være svært at sætte sig ind i, på egen hånd. Derfor er det altid det fornuftige valg altid at kontakte professionelle advokater, med speciale indenfor persondataretten, som kan vejlede og rådgive dig igennem processen. Dette skyldes at denne data fra virksomheder og privatpersoner, skal beskyttes imod eventuelt misbrug og sikre den individuelles persons information og ret til privatliv. I takt med at digitaliseringen af samfundet finder sted, udvikler der sig flere muligheder og lovgivningen udvikler sig derfor også med disse.

Vi har som firma udviklet og ekspanderet, siden starten af det forrige århundrede. Med 95 dygtige og erfarne ansatte, fordelt over vores to kontorer i Århus og København, kan vi nu bryste os af at have 1438 års samlet erfaring og ekspertise inden for 20 forskellige områder. Dette inkluderer også persondataretten og vi kan tilbyde dig og din virksomhed rådgivning indenfor følgende: 

  • Kortlægning og vurdering af datastrømme
  • Gennemgang og forhandling af databehandleraftaler
  • Udarbejdelse af persondataretlige samtykker, risikoanalyser, fortegnelser, politikker mv.
  • Håndtering af persondatabrud, herunder anmeldelse til Datatilsynet
  • Undervisning og workshops
  • Videregivelse af persondata til lande uden for EU og EØS, f.eks. koncernoverførsler

Vi rådgiver vores klienter om alle forhold inden for denne sektor af lovgivningen, for at sikre overensstemmelse med de nye tiltag som bliver implementeret. Vi hjælper gerne med udarbejdelse eller gennemgang af eksisterende persondata-politikker, databehandleraftaler m.v. 

Har du brug for juridisk bistand på området og ønsker du at sikre funktionaliteten af din virksomheds interne systemer? Så kan du med fordel se mere på Holst Advokaters hjemmeside, hvor du vil finde mere information omkring dette. 

Flere Nyheder