Sådan får du et pletfrit badeværelse

28 november 2021 Steffen Petersen

advertorial

Rengøring af badeværelset er måske ikke den mest sjove og behagelige opgave, men ikke desto mindre er den nødvendig. Hvis du har en tendens til at springe denne rengøring over, risikerer du at der kommer bakterier og skimmelsvamp, særligt når fugten fra brusebadet ophobes på overfladerne, og du kan risikere at det fører til sundhedsproblemer.

 

image

 

Så hvorfor tage sig tid til at rengøre dit badeværelse? For det første undgår du bakterier og skimmelsvamp og for det andet, vil det få dig til at føle dig bedre tilpas og mindre stresset, når det ser pænt ud og er rengjort ordentligt.

Rengør våde arealer

Vores første råd til et pletfrit badeværelse, er at huske at rengøre de våde arealer, særligt områder som brusebad, badekar og håndvask. Hvis du vil forebygge kalkpletter, bakterieophobninger og skimmelsvamp, så bør du altid tørre de våde arealer af, når du har brugt dem. Det gør sig særligt gældende, når du har været i bad. Hvis du har været en tur i badekarret, bør du altid skylle det efter med vand og derefter tørre det af.

Hvis skaden allerede er sket og dit badekar er fyldt med kalkpletter og slidte plamager i emaljen, så kan du overveje at få det malet og få lagt en ny emalje. Læs mere her: https://www.emaljespecialisten.dk/remaljering-af-badekar/ 

Læg en plan

Vores bedste råd til dig, der ønsker et pletfrit badeværelse, er at lave en rutine. Det sværeste er ofte at komme i gang og skabe en rutine omkring rengøring af badeværelset, netop fordi det hverken er en sjov eller behagelig opgave. Den er alligevel vigtig og du kan derfor lave en plan over de ting, som er de vigtigste at rengøre og så kan du gentage denne plan en gang om ugen eller hvad der passer dig bedst. Bare husk; at jo oftere du gør det, jo hurtigere bliver rengøringsprocessen, da der aldrig når at blive særlig beskidt.

Flere Nyheder