Tag et privat lån online – men se dig for

15 maj 2021 Astrid Pedersen

Alle – selv de af os som har et fornuftigt forhold til vores egen privatøkonomi – kan få brug for en økonomisk håndsrækning i ny og næ.

Vi har alle prøvet at stå i en situation hvor pengene bare ikke slår til lige gyldig hvor meget vi end strækker finanserne. Der kan opstå uventede situationer som kræver økonomisk handling lige her og nu, og som ikke kan vente til der triller penge ind på kontoen til den næste første.

Når dette sker kan det være fristende at gå online og tage et lån. Men her skal du se dig godt for – for det kan hurtigt gå galt.

Der er selvfølgelig intet i vejen for at tage et lån. Du bør blot være opmærksom på at vælge den rette långiver. I det følgende kan du læse mere om hvorledes du styrer klar af de værste fælder når du står for at skulle ansøge om optagelse af et online lån.

Undgå uvederhæftige långivere

Mange online långivere reklamerer med billige lån, lave renter, og afdrags fri perioder. Dette kan hurtigt komme til at virke meget fristende.

Men her skal du være opmærksom på at hvis noget virker for godt til at være sandt, så er det som regel tilfældet. Der kan stå ting med meget små bogstaver som du overser når du optager det online lån. Og så sidder du pludselig i saksen med et lån som på grund af stigende renter eller skjulte gebyrer er praktisk taget umuligt at betale ud.

Derfor bør du udelukkende holde dig til online banker og penge institutter som er registreret under Finanstilsynet og dermed forpligtet til at følge de strenge regler som er udstukket inden for dette område.

Blandt disse banker finder du Ikano Bank som har mange års erfaring med udstedelse af lån til private forbrugere. Læs mere på ikanobank.dk/laan.

Flere Nyheder